De wereld is zó mooi zo.

Wat?

Somoiso maakt voornamelijk apps. En prentenboeken, je weet wel, op ouderwetsch papier. Allemaal voor jonge kindjes. Verhalen die tot de verbeelding spreken en kinderen er lekker op los laten fantaseren. Somoiso bestaat sinds 2012 en timmert nog steeds enthousiast aan de weg.

Wie?

Somoiso is opgericht door Hanneke van der Meer. Zij bedenkt, vertelt, schrijft, illustreert en publiceert. Doet daarnaast nog iets met blogs en PR. Daarnaast kan Somoiso niet zonder René, hij klopt stukjes romige code, maakt muziek en gooit graag met potten en pannen voor geluidseffecten.

Waarom?

Omdat we het leuk vinden! Naast alles wat kindjes op school mogen leren, geeft Somoiso hen graag een ‘spoon full of sugar’. Zo leren ze ook ze dat hun fantasie lekker de vrije loop mogen laten.

De illustraties vangen goed de ietwat mysterieuze sfeer. Het boek heeft een aangename verteltrant: ‘Een wijsje dat zich moeiteloos mengelmoesde met het melodietje van een meesje.’

Julienne van den Heuvel

Recensist, NBD Biblion

Een stevig vierkant prentenboekje waarin kinderen in alle rust de tere in aquarel uitgevoerde illustraties kunnen bekijken. Een dromerige zomerse sfeer in zachte maar ook frisse kleuren, waarin de dappere Noa zich door Kikker laat meevoeren in een magische wereld.

G.J. Jolink

Recensist, NBD Biblion

Deze prachtig geïllustreerde prentenboek-app draait om het dromerige poppetje Noa, en begint aan de rand van een vijver waar allerlei mysterieuze gekleurde bubbels uit komen.

Lisa van der Velden

Redacteur, iCulture

De app is erg leuk vormgegeven. Geïllustreerde beelden met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Het enige personage, Professor Staal, is een grappig karakter. Dit komt door de bewegingen die hij maakt en door de kreten die uit zijn mond komen.

Robieke Roesink

Redacteur, Mediasmarties

Somoiso

Vraagje? Ideetje? Kom maar op.

2 + 9 =