MarcoPolo Ocean kinderen ontdekken app tablet app reviewDe uitnodigende kinderapp ‘Marco Polo Ocean’ oogt simpel, vloeiend en is bij het opstarten direct begrijpelijk voor jonge kinderen. Deze app laat kinderen op een fijne, ongedwongen manier kennismaken met de zee en een aantal van haar bewoners.

Het startscherm is er eentje waar kinderen (en misschien ouders ook wel) blij van worden: vrolijke kleuren, simpele vormen en een ultiem vakantiegevoel. Als je het startscherm voorbij bent door middel van het indrukken van de grote, paarse plakbutton, zie je in een uitklapmenu dat de app uit zes verschillende onderdelen bestaat:

  • Koraalrif
  • Octopussen
  • Zeezoogdieren
  • Vissen
  • Boot
  • Onderzeeër

Bovenin het scherm kun je uit de bovenstaande onderdelen kiezen. Als je meteen de zee eronder indrukt, kun je vrij rondzwemmen en de zee op eigen houtje ontdekken. Raak de vissen en kwallen aan en laat ze achter je vinger aanzwemmen.

MarcoPolo Ocean kinderen ontdekken app tablet appreview 01MarcoPolo Ocean kinderen ontdekken app tablet app review

Voorbeeld: Het koraalrif

Bovenin het scherm verschijnen dieren en planten. Je moet deze op hun ‘schaduw’ in het koraalrif slepen. Een puzzeltje dus. Hoe meer stukjes je op de goede plek hebt gesleept, hoe groter de puzzel wordt. Als je het hele rif compleet hebt, kun je de elementen aanraken om ze iets te laten doen.

De grote knop bovenin het scherm brengt je terug naar het koraalrif, alwaar je nog even kunt ‘freewheelen’. Je mag door middel van de knop met de vis nóg meer bewoners aan de zee toevoegen. Met de puzzelknop kun je weer kiezen voor een ander onderdeel. Alle onderdelen werken op dezelfde manier, maar laten telkens een andere gedeelte van de zee zien.

Vormgeving en geluid

De app is strak vormgegeven en werkt vloeiend. Voor kinderen aantrekkelijk om mee te spelen. Qua layout is het wel een beetje dertien-in-een-dozijn en doet denken aan Sago-apps. De muziek past zich aan aan de diepte van de zee, maar is weinig bijzonder. Lage tonen in de diepte en een jolig muziekloopje bij het oppervlaktewater. Het sluit aan bij de app, maar na verloop van tijd zetten we dit deuntje graag wat zachter.

Ouders

Onder de ouder-knop vind je uitleg over de app, boeken- en knutseltips en ideeën om op pad te gaan met je kindje. Verder zitten onder deze knop ook een aantal settings (taal, geluid) en een mogelijkheid tot het opnemen van contact met de ontwikkelaar.

Conclusie

Leuke, frisse app met een aantal mogelijkheden tot puzzelen en zelf aanrommelen zonder doelstelling. Her en der vinden kinderen een paar leermomentjes, deze app is wat beleving dus van alle markten thuis. Hoewel de app wat vorm en geluid betreft wat gewoontjes is, zullen kinderen er wel heel veel plezier aan beleven.

MarcoPolo Ocean
MarcoPolo Learning Inc.
€2,99
App Store >