Gooi een boekje in mijn schoentje. Want boeken, daar kun je er eigenlijk nooit genoeg van hebben. Ze passen altijd nog wel ergens in je boekenkast, en lezen en voorlezen blijven favoriete bezigheden van kinderen. We tippen de allerleukste boeken die iets te maken hebben met Sinterklaas.

sinterklaas dematons tip prentenboekenMet stip, nog steeds op nummer 1:
Sinterklaas, van Charlotte Dematons
€14,45

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja? Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen? Alle antwoorden op deze vragen – en nog veel meer – vind je in dit boek. Net als in De gele ballon heeft Charlotte Dematons daar geen woorden voor nodig!


aadje piraatje sinterklaas tip prentenboekenOp nummer 2:
Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas, van Marjet Huiberts
€11,45

Aadje Piraatje, geliefd bij kinderen en in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes, bevaart in dit speciale miniboekje nog steeds de wereldzeeën op het piratenschip van zijn vader. Maar dan komt er een wel heel bijzondere boot langszij: de stoomboot van Sinterklaas. De anders zo stoere piraten staan met knikkende knieën toe te kijken hoe Sint aan boord van hun piratenschip klimt. Gelukkig redt Aadje de situatie en krijgen ook Goof-zonder-oog en Stille Cornelis nog een pakje van de goedheilig man.


Jip en janneke sinterklaas tip prentenboekenNummer 3:
Jip & Janneke – Sinterklaas komt!, van Annie M.G. Schmidt
€8,95

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten. Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.


Hoogtevreespietje sinterklaas tip prentenboekenOp 4:
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje, van Youp van ’t Hek
€11,99

Tussen de vrolijke hulpjes van Sinterklaas is 1 pietje niet zo blij. Hij moet het dak op. Maar hoog is eng. Zo eng dat pietje ’s nachts liever onder zijn bed slaapt dan erop. ‘Toch proberen’, zegt Sint, dus gaat pietje oefenen. Zijn eerste angst overwint hij op het hondenhok. Stukje bij beetje klimt hij hoger, tot hij zelfs hoger durft dan de daken…


Sint op komst tip prentenboeken sinterklaasEn op nummer 5:
Sint op komst! van Mattias de Leeuw
€14,99

Ga mee op zoek naar de kleren van de Sint: een grappig interactief kijkboek. Wanneer de kleren van de Sint te drogen hangen op het dek, worden ze plots weggeblazen door de wind. Zwarte Piet gaat erachteraan. Zal hij de kleren op tijd terugvinden? En wat moet Sinterklaas ondertussen aantrekken?