We tellen af: de Kinderboekenweek begint op woensdag 7 oktober. Op deze dag trappen we niet alleen de Kinderboekenweek af, maar vieren we ook Kinderzwerfboekendag. Op deze dag stuurt ook Somoiso een aantal boeken op zwerftocht door Nederland. Doe jij ook mee?

Kinderzwerfboeken zij een initiatief van Kinderzwerfboek/Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (en in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen.

Laat één van joúw boeken zwerven
Meedoen met Kinderzwerfboeken is superleuk én makkelijk: zoek een boek op in je kast, plak er een zwerfsticker op en laat het boek achter op school, in de trein of bij een Kinderzwerfboekstation. Als je boek gevonden wordt door een ander kind kan hij het lezen. Als het boek uit is, mag hij het weer uit zwerven sturen!

Meer info vind je op de site van Kinderzwerfboek.