Pony Style Box

Fox and Sheep

PonyStyleBox app review somoiso hanneke van der meer kinderapp kinderen tipPony Style Box is een grappig appje dat een heleboel kinderen aan het lachen zal maken. Wellicht meer meisjes dan jongens, want het optutten van een pony zal over het algemeen net iets beter landen bij de dames dan bij de heren.

Fox and Sheep is bekend van de prachtige app Nighty Night/Slaap lekker  die qua vormgeving veel andere apps overtreft. Ook Pony Style Box is een app die alleen op vormgeving al pluspunten binnenhaalt. Natuurlijk is het doel van de app – je pony stylen – een ontzettend grappige bezigheid voor jonge kinderen. Je kunt kiezen uit vijf verschillende pony’s die allemaal een eigen karakter (pasjes, geluidjes) hebben. Je mag ze wassen, douchen, manen knippen, laten groeien, je kunt ze verven en overspuiten en natuurlijk mooi maken door vlechtjes in hun haar te leggen. Daarnaast mag je ze aankleden met verschillende accessoires en als je klaar bent, kun je een foto van je pony maken en/of hem toevoegen aan je eigen galerie.

Mafkezen van pony’s
Tijdens het opsmukken van de pony’s hebben we wel gelachen om de oenige gezichtsuitdrukkingen, de (opzettelijk en daardoor grappige) horkerige pasjes van de pony’s en de leuke geluidjes die de pony’s maken.

De muziek is grappig, beetje country-achtig, en hoewel vrij aanwezig niet erg storend. De interface is simpel, overzichtelijk en kindjes weten intuïtief waar ze kunnen swipen, welke tools wat doen en wat ze allemaal aan kunnen raken. Ook een pluspuntje voor deze app.

Hair Salon/Pony Box
Een opmerking moeten we wel maken bij deze app: als je Toca Boca’s Toca Hair Salon kent, komt deze app je erg bekend voor. Mag je bij Toca als mens in de kappersstoel kruipen, ben je hier een pony. Veel elementen zijn hetzelfde dus het komt een tikkie over als naäperij. Edoch: dat Fox and Sheep gewoon een superleuke app heeft gemaakt mag écht gezegd worden. Bovendien zal het kinderen een worst wezen of deze apps gelijkenissen vertonen: het gaat er tenslotte om of je zin hebt om een persoon of een pony te stylen. En wat dat betreft zijn we dan weer heel gecharmeerd van de prachtige uitwerking en de mogelijkheid tot kiezen die Fox and Sheep biedt 🙂

 

Pony Style Box
€2,99
App Store >