Quick Maths Jr.

Shiny Things

Quick Maths Jr. app review kinderen somoisoQuick Maths Jr. is een educatief getallenspelletje voor op de iPad en iPhone. Normaalgesproken ben ik fan van kinder-apps die een wat minder educatieve insteek hebben, maar de makers van Shiny Things weten met deze app van cijfers echt een feestje te maken.

De interface is mooi en helder vormgegeven. De kleurrijke, simpele animaties/illustraties worden erg gewaardeerd door kinderen en de app werkt zo intuïtief dat kleintjes makkelijk hun weg kunnen vinden.
Er worden telkens kleine opdrachtjes met getallen gepresenteerd, waarbij kinderen op een heel grappige manier leren rekenen. Als alle opdrachtjes goed gedaan worden, mogen de kindjes een poppetje (nee, geen poppetje, veel beter: een monster!) maken. Een taakje dat in dank wordt afgenomen en keer op keer een klein feestje is. Fijn dat de rekenkunde wordt afgewisseld met een vleugje creativiteit.

De app is geschikt voor kinderen tussen 3 en 7 jaar, al zijn een aantal opdrachtjes lastig voor de hele kleintjes. Samen oplossingen zoeken is wel heel leuk! Er zijn overigens voor alle leeftijden moeilijkheidsgraden.

Je kunt deze app downloaden in de App Store, wil je ‘m uitbreiden (helemaal de moeite waard!) dan trek je je portemonnee en voor €3,99 heb je een beauty van een upgrade om lekker verder te spelen met cijfers.

App Quick Maths Jr.
Gratis, in-app purchase: €3,99
App Store >