Op donderdag 2 april zijn de winnaars van de Kinder Media Awards bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Deze awards zijn dé vijf awards voor de beste digitale toepassingen voor kinderen. En Somoiso mocht één van deze prestigieuze prijzen in ontvangst nemen!

foto’s door Jorrit Lousberg.

Aansluitend aan de conferentie ‘Online content voor kinderen’  werden er vijf awards uitgereikt door Sipke Jan Bousema: twee Gouden @penstaarten, de Kameleon, de Gekko en de Media Ukkie Award*. De laatste award mochten wij mee naar huis nemen voor onze app ‘Heksje & Willem’.

De jury schreef het volgende over onze app:

“Deze app komst over als rustig, weldoordacht en optimaal aansluitend op de belevingswereld van het jonge kind. Het is een spannend, geanimeerd en interactief prentenboek met mooie platen, veel interactieve elementen die het verhaal ondersteunen en een handige ‘karaoke’ functie voor kinderen die net bezig zijn met lezen.”

Verder zegt de jury over de winnende app: “Somoiso heeft blijkbaar een zeer goed gevoel voor het maken van kinderapps. Pluspunten zijn de Engels gesproken versie en de opgeworpen veiligheidsdrempels.”

Wij zijn erg vereerd met het (wederom) winnen van deze prachtige prijs, die we ook vorig jaar in ontvangst mochten nemen voor onze app ‘Noa’s Sterren’.

We feliciteren ook de genomineerden en de andere winnaars van harte met hun mooie prijzen!
Klik hier voor alle prijswinnaars van 2015.

 

* Uitgereikte prijzen tijdens de Kinder Media Awards:
Media Ukkie Award: beste Nederlandse app voor ukkies (0 t/m 6 jaar)
Gouden @penstaart: online content voor kinderen tussen 6 en 12 jaar
Gouden @apenstaart: online content voor kinderen tot 16 jaar
Kameleon: beste interactieve kinderboek (0-12 jaar)
Gekko: beste interactieve spin-off van een kinderboek (0-12 jaar)