Piepkleine muis

Piepkleine muis heeft een koppetje vol grote ideeën. Op een dag besluit hij dat zijn wereldje en waanzinnige huis veel te klein zijn en hij heel geschikt is om met een boot op ontdekkingstocht te gaan. Dapper klimt en klautert hij aan boord van een groot schip. Helaas zijn de golven wat te wild voor kleine Muis en is hij genoodzaakt op zoek te gaan naar de wc. Die vindt hij in de kamer van de kapitein. Maar dat is niet het enige dat hij vindt! De kamer van de kapitein herbergt de grootste angst die een Kleine Muis hebben kan…

Kleine Muis is een verhaal op rijm. Het is even wennen aan de verdeling van de versjes, die doorrijmen over meerdere pagina’s. Uiteindelijk blijkt dat logisch als je achterin het boek de cd vindt (en opzet). Het boek is daarop ingezongen (goed gedaan overigens, hulde aan XXX die er geen standaard kinderliedje van heeft gemaakt!) en je kunt meebladeren met het lied. Voor kinderen erg leuk!

Kleine Muis is voorzien van kleurrijke, gedetailleerde illustraties van Ingrid en Dieter Schubert. Er is waarschijnlijk niemand die ze niet kent en geen fan is van hun rijke afbeeldingen. Muis is een zalig, ruip typisch Schubertkarakter en maakt vanaf de eerste bladzijde een onuitwisbare indruk.

Ook aan de typografie is de nodige aandacht besteed, waardoor verhaal, stijl en illustraties elkaar versterken.
Piepkleine Muis
Auteur: Dieter Schubert
Illustraties: Ingrid en Dieter Schubert
Zang: Janis Ian
Uitgever: Lemniscaat
Prijs: €14,95