Noa is succesvol gecrowdfund. Gaaf! Maar dan ben je er nog niet. Er zijn nog een heleboel dingen die daarna geregeld moeten worden. Variërend van het maken van de laatste illustraties tot het regelen van het financiële gedeelte… Waar zijn we nu?

We schieten lekker op. Stilzitten is er echt niet bij. Eerst moeten alle backers hun gegevens aanleveren… dus een paar avonden surveys uitschrijven. Gelukkig hebben we enthousiaste backers die dat allemaal binnen een paar dagen invulden. Allemaal! Heel fijn! Dan komt er een lange rits administratieve klussen. Backers die niet via kickstarter hebben geplegded, maar via ons, die krijgen allemaal apart een bericht. Dus lijsten met vinkjes. Wie heeft een bericht gekregen? Wie niet? Wie heeft betaald? Wie niet?

Creatief gedeelte
Nog eens printen. Hier zit nog een haartje. En daar een vlekje. En de kleur roze van Noa’s gezicht is niet goed. Poetsen. Bijwerken. Illustratie in de prullenbak, potloden, verf, overnieuw beginnen. Nieuwe plaat, weer een print. Beter? Veel beter. Toch nog vlekjes. Teveel illustratie in het hart van het boek… schuiven. Nog eens overnieuw… Dan de teksten. Herschrijven we deze pagina? ‘Lees eens door? Wat denk jij?’ Schrappen. Schrappen. En schrijven. Nog eens lezen op taalfouten.  ‘Klaar’ betekent dus niet per definitie ‘helemaal klaar’. Maar het wordt met elke verbetering weer een mooier boek.

Technisch getuttel
Geen uitgever zonder webshop, dus dat wordt eveneens achter de schermen klaargestoomd om straks ook via somoiso.nl Noa Tovervijver te kunnen aanbieden. Veel plugins, registraties en getuttel met bankgegevens en algemene voorwaarden. Daarnaast duiken we ook in de CB-documentatie zodat we straks ook gemakkelijk bij boekwinkels terecht kunnen komen en bij ’s lands grootste online boekwinkel-met-blauw-mannetje.

Drukker
En natuurlijk hebben we heel veel over en weertjes met de drukker. Hoeveel gaan we doen? Toch maar wel bedrukte schutbladen? Want dat is wel 100% boek ipv 96%. En wat kost dat? Kan dat wel, qua kosten? Andere oplage? Wat doet het als we 20 gram minder zwaar papier nemen? Monsters? Voorbeelden? Weer een pakketje over de post met modellen. De laatste week stond in het teken van papier. We keken en vergeleken, zochten, voelden, roken, wogen en lazen heel veel prentenboeken om erachter te komen wat we nu het fijnste vonden om te lezen en het beste vonden passen bij Noa. Maar we zijn eruit! Het wordt een mooi, mat papier dat qua sfeer en gevoel lekker aansluit bij het feit dat Noa gek is op buiten en beestjes. Niet te gladjes dus. En daarmee zijn we weer een stapje verder bij een heus prentenboek.

Leverdatum
Het leukste is dat er met de drukker een leverdatum is afgesproken. Beetje druk op de ketel dus! 25 augustus verwachten we Noa Tovervijver in hardcopy te Utrecht. Een dag die met tien vlaggen gemarkeerd is in onze agenda! En we hopen ook in die van jullie!