De Wonderlijke Hoed van BeerMensen blijven bij Beer uit de buurt. Dat vindt Beer prima, want hij is graag alleen. Maar op een dag gebeurt er iets bijzonders. Een specht vindt de hoed van Beer een uitzonderlijk goed plekje om een vogelholletje te maken. En niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een heleboel andere vogelvriendjes.

Beer heeft liever dat specht vertrekt. Maar specht blijft. En ook andere vogels maken een huisje in de hoed van Beer. Dan blijkt dat de hoed niet zomaar een hoed is. Hoe meer vogels er in wonen, hoe hoger hij wordt. Na een poosje raakt Beer gewend aan het vrolijke gekwetter boven zijn hoofd. Maar op een dag is het stil… de vogels zijn verdwenen. Beer begint verdrietig aan zijn winterslaap. En als hij in de lente wakker wordt… vindt hij iets dat hem heel, heel gelukkig maakt!

Er zijn boeken, die je vanuit het schap lijken te roepen. En dit is er eentje. De titel en de coverillustratie beloven een wonderbaarlijk verhaal. En als je het boek openslaat, is dat ook precies wat je krijgt. Ayano Imai weet zijn verhaal – dat fantasierijk ansich is – tot ongekende hoogten te brengen met zijn surrealistische, zachte prenten. Naar iedere illustratie kun je lang kijken en je verbazen over de heerlijke details. Een beer met paddenstoelen aan de waslijn, vogels in zijn koffiekopje en gras dat de helft van zijn vloer bedekt. Er valt zoveel te ontdekken! Kindjes kunnen in elke plaat telkens weer bijzondere dingen aanwijzen.

Dit boek is werkelijk een lust om voor te lezen… en stiekem ook om zelf te lezen. Ayano Imai heeft er in ieder geval één bewonderaar bij.

Auteur: Ayano Imai
Illustraties: Ayano Imai
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163612
Prijs: € 13,95

De Wonderlijke Hoed van Beer
De Wonderlijke Hoed van Beer