Op woensdag 3 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. Een groot feest waarin alle kinderen (en ouders natuurlijk) lekker in oude én nieuwe boeken duiken! We nemen je mee door de leukste dingen die de Kinderboekenweek van 2018 je gaat brengen.
 

Uitgaven Kinderboekenweek 2018

Er zijn verschillende uitgaven die je écht wel in je winkelmandje wilt stoppen tijdens deze Kinderboekenweek. Laten we beginnen met de uitgaven die speciaal voor deze Kinderboekenweek in het leven zijn geroepen: het prentenboek en het kinderboekenweekgeschenk.
 

Kom erbij

Het prentenboek dat je dit jaar kunt aanschaffen voor maar €6,95, is het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman. Een prachtig kijkverhaal voor de allerkleinsten. Milja was al bekend van het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’, dat prentenboek van het jaar werd, en om haar mooie illustraties  in ‘Omdat ik je zo graag zie’. Nu kun je genieten van een verhaal én tekeningen van haar hand.
 

De Eilandenruzie

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar is ‘De Eilandenruzie’ van Jozua Douglas. Je krijgt dit boek als je een tientje uitgeeft aan Nederlandstalige kinderboeken. Het boek vertelt het humoristische verhaal van twee presidenten: Costa Banana en Costa Kanaria, die al jarenlang ruziën over een paar onbewoonde eilandjes. De tekeningen zijn om van te smullen, ze komen van de hand van Elly Hees, die onder andere voor Francine Oomen en Tosca Menten illustreerde.

Natuurlijk zijn er naast deze juweeltjes ook de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids te vinden, die haal je in de boekwinkel of de bieb vanaf woensdag drie oktober. Behalve een mooie selectie van de must-have boeken van dit jaar, kun je ook lekker spelletjes, raadsels en puzzels doen.

 

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Zin om lekker actief mee te doen aan de Kinderboekenweek? Dat kan! Er worden heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk te veel om op te noemen, maar wat denk je bijvoorbeeld van een theatervoorstelling ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij?’ Door Kolder en Kwast? Deze voorstelling toert door het hele land. Daarnaast zijn er diverse knutsel- en voorleesevenementen. Je vindt ze allemaal op deze pagina.

Ook op school kun je fijn aanhaken bij de Kinderboekenweek. Er zijn lespakketten te bestellen die allemaal aansluiten op het thema ‘Vriendschap’ van dit jaar. Ook leuk en lekker makkelijk: met de hele klas meezingen met de nieuwe single van Kinderen voor Kinderen. Het nummer ‘Kom erbij’ vind je op Youtube, en kun je keihard uit de speakers in de klas laten knallen.

Kun je niet stil blijven zitten? Dan dáns je toch lekker mee met de hele klas? Check daarvoor de website van Kinderen voor Kinderen. 
 

We wensen je een geweldige Kinderboekenweek!

 

_______
Zin in meer boeken? Check onze shop. 
Of download een interactief verhaal in de App Store.