Een klein doosje met negen blokjes: materiaal voor eindeloos veel verhalen! Deze grappige blokjes zijn gemaakt om je fantasie alle ruimte te geven. Je kunt ermee aan de slag vanaf zes jaar, maar de cubes zijn net zo leuk voor ouders, opa’s en oma’s.

Story Cubes vertel verhalen met verhaalblokjes somoiso hanneke van der meer

Wat is het?

In het doosje zitten negen dobbelstenen met aan elke kant plaatjes én een boekje met spelregels. Nouja, spelregels… het leuke van Story Cubes is dat er eigenlijk geen regels zijn.
 

Hoe werkt het?

Je gooit de cubes en begint met de zin ‘Er was eens’, vervolgens begin je met het vertellen (of opschrijven?) van je verhaal. Je start gewoon met het blokje dat jou het meest aanspreekt, en dan vertel je alle blokjes die voor je liggen aan elkaar. Jouw kind kan dit natuurlijk alleen doen (en zo ongelofelijk gave verhalen maken) of met vriendjes, vriendinnetjes, papa of mama! Je bent helemaal vrij om te bedenken hoe je speelt: omstebeurt, met alle blokjes of slechts met een paar: alles mag.

Story Cubes sets en aanvullingen

Er zijn verschillende basissetjes Story Cubes: een basisset, voyages, actions en daarbij nog tal van kleine uitbreidinkjes zoals tovenarij, prehistorie, medisch en intergalactisch. Mocht je het leuk vinden om met bekende karakters te werken: check dan de uitbreidingen van Scoobydoo, Doctor Who of Batman.
 

Waar vind je ze?

Story Cubes kun je kopen bij de betere speelgoedwinkel, bij bol.com of je kijkt even op de website van Story Cubes voor meer info, ways to play en natuurlijk om ze daar direct te bestellen.

__________

Wist je dat onze boeken ook allemaal bij Bol.com te bestellen zijn?
En natuurlijk staan onze kinderapps nog steeds in de App Store 🙂