Hoera! De leukste dagen van het jaar zijn weer van start gegaan: de Nationale Voorleesdagen 2017 vinden plaats van 25 januari tot en met 4 februari 2017. Er is een heleboel te beleven tijdens de Nationale Voorleesdagen. Zo kun je lezen, apps spelen en zijn onze eigen apps te downloaden voor maar €0,99! 

 

Prentenboek van het jaar 2017

De Kleine Walvis Nationale Voorleesdagen 2017Ook dit jaar is er een prentenboek dat uitgelicht wordt tijdens deze bijzondere dagen. De titel is ‘De kleine walvis’, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies.

In De kleine walvis woont Boy samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Je kunt het voor €13,99 op de kop tikken bij de boekhandel. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen 2017 komt De kleine walvis uit in een mini-editie met gratis app voor € 4,95. De app kun je in je browser spelen of downloaden voor op je smartphone of tablet.

Afgeprijsde apps!

Nu we het toch over apps hebben: wist je dat wij tijdens de Nationale Voorleesdagen 2017 onze apps állemaal voor maar €0,99 in de App Store aanbieden?  Je vind alle apps hier.

Download onze apps voor €0,99!

 
apps somoiso afgeprijsd tijdens nationale voorleesdagen

 

Activiteiten

Zoek eens een bibliotheek op tijdens de voorleesdagen! Heel veel bibliotheken organiseren gezellige voorleesactiviteiten, zoals bijvoorbeeld het Voorleesfeest in de Bibliotheek in Doorn, waar de jongste kinderen, in de leeftijdsgroep van 2-4 jaar van harte welkom zijn. Naast het voorlezen van het boek De kleine walvis (met behulp van vertelplaten), worden er liedjes geleerd, is er een spelletjeshoek, kan er gekleurd worden en is er een kleine traktatie. De activiteiten in de bibliotheken zijn meestal gratis. Je vindt alle activiteiten hier.

 

Prentenboek Top 10

Prentenboek Top 10 Nationale Voorleesdagen 2017
De leukste voorleesboeken zijn door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen in een top 10 gezet. De boeken die op de must-read lijst staan zijn:

Berre is bijna jarig – Annemie Berebrouckx
Buurman Brombeer – Ciara Flood
De kleine walvis – Benji Davies > Prentenboek van het Jaar 2017
Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten
Het boek zonder tekeningen – B. J. Novak
Klein Geitje kan alles – Yvonne Jagtenberg
Kleine blauwe truck – Alice Schertle
Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp
Lente, zomer, herfst, winter – Britta Teckentrup
Van wie is die hoed? – Joukje Akveld & Thé Tjong-Khing

Keuze genoeg dus! We zouden er zelf natuurlijk ook Noa Tovervijver, SSST! en Het rare verhaal van Professor Staal aan toe willen voegen 😉 Voor mensen die op school of in de kinderopvang werken, zijn er bij deze boeken lespakketten en speeltips te downloaden.
 

Voorleestips

Voor alle voorlezende ouders, juffen, meesters en begeleiders, biedt de site van De Nationale Voorleesdagen ook nog een scala aan handige tips. Je vindt ze hier.
 

Gratis knuffelwalvis

Ook leuk om te doen tijdens de Voorleesdagen: meld je kind aan voor een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek. Als je dat nu doet, krijgt je kind een schattig vingerpoppetje cadeau van de kleine walvis, uit het gelijknamige boek.

Nationale voorleesdagen 2017 gratis knuffel walvis

Wij weten in ieder geval zeker wat we gaan doen de komende dagen: we bezoeken de bieb, de boekhandel en kruipen dan gezellig onder een kleedje op de bank om heel veel voor te lezen. Wie doet er mee?