wereld van de gorgels jochem myjer somoiso hanneke van der meer boekrecensieDe Gorgels, wie kent ze niet? De liefhebbers van deze kleine, pluizige bolletjes kunnen hun hart ophalen: vanaf heden is er een heus prentenboek verkrijgbaar over deze bijna onzichtbare vriendjes: De wereld van de Gorgels. Joebelabambam!
 

Prentenboek

De wereld van de Gorgels is een fiks prentenboek (dus géén vervolg op De Gorgels!) waarin Myjer kinderen laat zien hoe Gorgels leven. We starten op het eiland – letterlijk, neem even de tijd om de geweldig mooie schutbladen te bekijken – waar we kennismaken met twee kersverse Gorgelouders en een heel klein Bobba’tje.
 

Van Gorgeltje tot Gorgel

We gluren mee in het leven van de kleine Bobba die razendsnel opgroeit. Hij speelt, ontdekt, mag naar de Gorgelschool, zwemt, surft, verstopt en groeit uit tot een veelbelovende waakgorgel. Dan, in september, is hij groot en sterk genoeg om over zijn eerste Mensenkind te waken. En we kunnen natuurlijk raden wie dát is…
 

De Wereld van de Gorgels als boek

De Wereld van de Gorgels is een aangenaam prentenboek: de teksten zijn wat langer dan je van prentenboeken gewend bent. Dat betekent dat je een lekker poosje kunt (voor) lezen. Het langere verhaal maakt dit boek ook voor oudere kinderen (tot ca. 8 jaar) erg leuk om te lezen. Voorlezen aan jongen kinderen is overigens geen straf. De grote platen zijn een feest om naar te kijken. Ze barsten van de leuke details en daar kun je een hele tijd over kwebbelen met je kleintje.
 


 

Aandoenlijk

Hoewel het verhaal aan de oppervlakte van het leven van Bobba blijft (wat volkomen logisch is, want het is en blijft een prentenboek), is het ontroerend om te lezen en vooral te zien waar Bobba vandaan komt. Hoe hij van een klein Gorgeltje een iets groter Gorgeltje wordt en hoe hij uiteindelijk ‘zijn’ Mensenkind ontmoet en in zijn kleine hart sluit.

 
Voor kinderen tot ca. 8 jaar een prachtige aanvulling op De Gorgels waar je echt even lekker voor kunt gaan zitten. Well done!
 

Titel: De wereld van de Gorgels
Auteur: Jochem Myjer
Illustraties: Rick de Haas
Leeftijd: tot ca. 8 jaar

Prijs: €14,99
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025871413

______

Op zoek naar (meer) leuke prentenboeken en/of apps? Kijk eens in onze Shop of in de App Store