Het is weer Kinderboekenweek! Van 5 – 16 oktober vieren we dat we in Nederland zoveel kinderboeken rijk zijn. En we vieren ook nog eens een superleuk thema in de Kinderboekenweek: Voor altijd jong. We zetten de ins en outs even voor jou als ouder op een rijtje.
 

Wat je écht moet weten over de Kinderboekenweek 2016

Oorlog en vriendschap… Zijn alleen maar leuke dingen. Zo krijg je bij het kopen van kinderboeken voor minimaal €10,- het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar het boek ‘Oorlog en Vriendschap‘ van Dolf Verroen. Het boek is prachtig geïllustreerd door Charlotte Dematons.

waar is ludwigFloor Rieder maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016: ‘Waar is Ludwig?‘ Ze maakte er een bijzondere uitgave van: een prachtige leporello (een drukwerk dat zig-zag is gevouwen) met fraaie buikband. Dit prentenboek is vanaf de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 7,95.

Tijdens de Kinderboekenweek kun je ook bij je boekhandel De Kinderboekenkrant (voor 8-12 jaar) en de Voorleesgids (voor kinderen van 0-6 jaar) halen. Deze gidsjes bieden een overzicht van de leukste boeken die je vindt tijdens de Kinderboekenweek. Daarnaast staan er ook (boeken)tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.
 

Leuke dingen doen tijdens de Kinderboekenweek

Dolf en FloorEr worden ook een heleboel leuke dingen georganiseerd tijdens de Kinderboekenweek 2016. Zo doen Floor Rieder en Dolf Verroen beide een tour door Nederland. Zoek ze op en laat je kersverse kinderboeken signeren! Je vindt de data en plaatsen waar deze schrijvers te vinden zijn op deze pagina.

Heb je meer zin in een voorstelling? Dat kan ook, bijvoorbeeld die van Opa Klok neemt de tijd. Of wil je boeken ruilen op  de NS Boekenruil, of de tekeningen van Fiep Westendorp bekijken tijdens de tentoonstelling 100 jaar Fiep? Het kan allemaal. De activiteiten vind je allemaal hier.
 

Meer kinderboeken

Noa Tovervijver, SSST! en Professor Staal

Zoek je meer leuke en bijzondere prentenboeken? Denk dan ook eens aan de boeken van Somoiso: Noa Tovervijver, SSST! en Het rare verhaal van Professor Staal. Of heb je je boeken uitgelezen en gun je andere kinderen (die er niet zoveel of helemaal geen hebben) ook een spannend avontuur? Stuur je boeken dan uit zwerven met een sticker van Kinderzwerfboek. Zij openden de Kinderboekenweek met de Nationale Kinderzwerfboekdag en lieten alvast heel veel kinderboeken Nederland ‘invliegen’.

Je ziet, er is meer dan genoeg te doen en er valt zoveel leuks te lezen tijdens de Kinderboekenweek!

Veel leesplezier!