Vanaf de cover kijkt een ondersteboven bungelend hottentotje met roodpiekhaar je stralend aan. Daar doe je dus niets tegen… Nog vóórdat er een blik op de flaptekst geworpen is, zit dit boek al in de tas. Hier zijn Vlo en Stiekel.

Floris is een scharminkelig, niet al te stoer jongetje dat het grootste deel van zijn tijd doorbrengt met het ontlopen van zijn lompe aartsrivaal Arjan. Hoop op verbetering van de situatie heeft Floris (die door Arjan Vlo wordt genoemd omdat hij hem zo’n onderkruipsel vindt) niet, totdat… Er een nieuw meisje in de klas komt. En niet zomaar een meisje. Dit is wel een heel bijzonder exemplaar.

Stiekel

Verbaasd kijkt de klas naar het twinkelige onderdeurtje dat acte de présence geeft: piepklein, kleurrijk uitgedost en voorzien van een flinke bos rood, piekerig haar. ‘Pien. Maar iedereen noemt me Stiekel.’

Vlo en Stiekel

Stiekel is heerlijk dwaas, opgewekt en nérgens bang voor (zelfs niet voor Arjan). Ze heeft zo haar eigen, bijzondere kijk op de wereld. Het mooiste van alles is dat Stiekel naast Vlo mag zitten en ze al snel maatjes zijn. Dan begint het feest pas echt. Stiekel introduceert Vlo in haar bizarre wereld én ze komen er samen achter dat Arjan een voodoomoeder heeft die snode plannen smeedt. Genoeg materiaal voor een boek dat je in één adem uitleest.

Sprankelend vriendinnetje

De manier waarop Pieter Koolwijk Stiekel neerzet, is genieten. Stiekel is de brug tussen fantasie en werkelijkheid. Met haar sprankelende persoonlijkheid windt ze niet alleen Vlo, maar ook de (voor)lezer en luisteraars om haar vinger. Linde Faas maakt door middel van haar geweldige illustraties Stiekel tot een ontwapende persoonlijkheid die we allemaal als vriendinnetje willen hebben. De fijne, rommelige illustraties maken dit boek sowieso een feest om te lezen en te bekijken. Na dit boek willen we alleen nog maar méér!

Maar er is meer! Vlo en Stiekel hebben namelijk ook al een tweede boek: Vliegen zwammen. Dus als je eenmaal verknocht bent…

Titel: Vlo en Stiekel
Auteur: Pieter Koolwijk
Illustraties: Linde Faas
Leeftijd: 6+

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047704324

Extra info:
Website Pieter Koolwijk
Website Stiekel

______

Op zoek naar (meer) leuke prentenboeken en/of apps? Kijk eens in onze Shop of in de App Store