Een paar weken terug kreeg ik een superleuk berichtje. Simpel, één regel. Maar één regel kan grote gevolgen hebben. Een heel kinderboek, bijvoorbeeld.

Zoem-ping-ping… deed mijn telefoon. Dat gebeurt zo’n 100 keer per dag, maar dit berichtje sprong eruit: ‘Maak je ook illustraties in opdracht?’ Ik illustreer me suf, maar meestal voor eigen boeken en apps. Dit is pas de tweede keer dat iemand dat zomaar aan me vraagt. ‘Ja, natuurlijk!’ tik ik terug. En daarmee wordt er een karakter leven ingeblazen.
 

Ferm illustraties tirza van schie hanneke van der meer lentezoet kinderboekDaar was het verhaal van Ferm

Tirza van Schie – bij veel mensen bekend onder de naam Lentezoet – schrijft prachtige gedichtjes met het wel en wee van gezinnen (haar gezin) als thema. Maar deze keer was er iets nieuws. Een impulsieve actie: een verhaal voor kinderen. Die wel eens heel boos zijn. Of temperament hebben. Ik kreeg het manuscript binnen en was meteen verkocht. Hiervoor illustraties maken is leuk en bijzonder en gezellig en een hele eer en nog veel meer.
 

Een boek illustreren in record-tijd

Met een onmogelijke planning (i.v.m. de aanleverdatum bij de drukker) begonnen we. Ik heb nog nooit zoveel tekeningen gemaakt in alle randen van de dag. Ik tekende in de speeltuin, terwijl mijn mini’s van de glijbaan gingen, in de trein, onderweg naar mijn werk, tijdens zwem- en danslessen. Ik illustreerde overal. Maar wat was het heerlijk om te doen!
Deze week stuurde ik de laatste illustraties door naar Tirza en de volgende dag vond het boek zijn weg naar de drukker. Nu is het wachten op het moment dat we het op écht papier in handen kunnen houden en voor kunnen lezen aan degenen waar het voor bedoeld is… spannend!
 

Ben je al een beetje nieuwsgierig?

Je kunt hier vast sneak-peaken en Ferm bestellen, want wegens veel animo is het al in de voorverkoop.
 

Ook een illustrator nodig?

Ben je op zoek naar een illustrator voor je (kinder)boek? Ik heb vanaf nu weer tijd 🙂