Van 4 tot 15 oktober kunnen je weer genieten van de Kinderboekenweek. Mocht het je ontgaan zijn: we gaan dit jaar griezelen! Over de Kinderboekenweek zelf vind je een heleboel informatie op hun eigen site. Wij willen je graag nog voorzien van een paar griezelige app- en boekentips!
 

Apps

Ben je een beetje stoer? En gek op monsters en andere griezelige dingen? Dan zijn deze drie monsterachtige apps je helemaal op het lijf geschreven.
 

 1. The Monsters oleh  van Tinybop

  Maak zelf monsters! Monsters met scherpe tanden, verderfelijke monsters, afschuwelijke monsters en lelijke monsters. Maak monsters die scheten laten, dwaze monsters of gekke, enge monsters. Je kunt alle kanten op met deze griezelige app.

  Download ‘m hier voor op je iPhone of iPad.


 2.  

 3. Toca Boo van TocaBoca

  Lekker schrikken? In deze app speelt Bonnie de hoofdrol, en ze houdt ervan mensen te laten schrikken! Wil je ook eens iemand laten schrikken? Bonnie laat je zien hoe het moet. Ga opzoek naar de familie: verstop je goed… net zo lang tot je ze hoort. En dan… BOE!

  Download ‘m hier voor op je iPhone of iPad.


 4.  

 5. Toca Kitchen Monsters van TocaBoca

  Altijd eens met eten én monsters willen spelen? In deze app van Toca kun je eten koken voor twee hongerige monsters. Speel met je eten (want hier mag het!) en kook er op los, en kijk wat de monsters van jouw kunsten vinden… Hopelijk ben je goed genoeg!

  Download ‘m hier voor je iPhone of iPad.


 6.  

 

Boeken

Deze boeken kun je simpelweg niet missen als je jezelf lekker door de Kinderboekenweek wilt griezelen. Snel naar de bieb of de boekenwinkel dus! 

 1. In het Pikkedonker / Kitty Crowther

  Naar bed gaan is helemaal niet leuk, want in de nacht ben je helemaal alleen. En zijn er enge geluiden. Dat vindt Jeroen ook.  Jeroen is een vrolijk kikkertje. Maar ’s avonds als bedtijd nadert wordt hij stil. Hij hoort rare geluiden en ziet angstaanjagende monsters. Dan krijgt hij zijn vader zover krijgt dat ze op onderzoek uitgaan: “Krits krats piep plats,” horen ze in de stille nacht…
  Voor kinderen van ca. 3-5 jaar / via bol.com


 2.  

 3. De Heksen / Roald Dahl

  Dit is geen sprookje. Het gaat hier om echte heksen. Je zult in dit boek niet lezen over rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen… en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!
  Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar / via bol.com


 4.  

 5. De grootste griezel / Loes Riphagen

  Het nieuwe prentenboek van Loes Riphagen gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn…
  Voor kinderen van ca. 3-5 jaar / via bol.com


 6.