img_2768We maakten in 2014 al kennis met de kleurrijke krijtjes van Drew Daywalt, maar in 2016 worden we blij van nóg meer krijtjes in het verse prentenboek ‘De groeten van de krijtjes’.

Boek vol brieven

Ook deze keer uiten de krijtjes hun ongenoegen richting eigenaar Teun middels briefjes en ansichtkaarten. Nu zijn ze niet ontevreden over of er wél of niet met ze gekleurd wordt, maar over het feit dat Teun hen glashard vergeten is. Neem nu Wijnrood Krijtje: eenmaal gebruikt om een korst in te kleuren, toen kwijtgeraakt in de bank en in twee stukken gebroken toen Teuns vader bovenop hem ging zitten!

Zongebruind Krijtje eindigde in een hond en is Teun daar niet erg dankbaar voor. Neonrood Krijtje heeft acht maanden op Teun gewacht nadat hij hem was vergeten toen ze op vakantie waren, en besluit nu maar eens op eigen houtje naar huis te komen. Onderweg zorgt de wereldvreemdheid van deze rode vriend voor hilarische ansichtkaartjes.Spijt

Natuurlijk heeft Teun spijt, het laatste wat hij wil, is zijn krijtjes verdrietig maken. Daarom verzamelt hij al zijn verloren, gebroken en verwaarloosde krijtjes en maakt hij op de laatste bladzijde een flinke goedmaker voor zijn krijtjes.


Over krijtjes, Daywalt en Jeffers

Door de krachten wederom te bundelen, bereiken Daywalt en Jeffers met dit vervolg op het eerste boek wederom ongekende hoogten waar het humor én prachtige illustraties betreft. Een feest om voor te lezen en om te bekijken. De absurde, grappige en vieze verzinsels van Daywalt worden door de tekeningen van Jeffers nog eens extra aangezet. De krijtjes komen zo tot leven en kunnen kinderen en volwassenen op die manier laten lachen én stiekem ook een beetje ontroeren.

Heb je het eerste boek over de krijtjes al in de kast staan? Dan hoort deze er onherroepelijk naast. En anders kun je het best naar de boekwinkel huppelen om ze beide te bemachtigen, want iets leukers voorlezen dan dit… Dat bestaat haast niet.

De groeten van de krijtjes
Auteur: Drew Daywalt
Illustraties: Oliver Jeffers
Uitgever: Fontein
ISBN: 9789026139918

______

Op zoek naar (meer) leuke prentenboeken en/of apps? Kijk eens in onze Shop of in de App Store