AZZL_icon_small_roundedZelden kregen we een app als deze onder onze vingertoppen: Azzl. Als de naam alleen al niet voor de nodige uitspraak-lol zorgt, dán de absurde figuurtjes en animaties in en om de puzzeltjes wel. 

Puzzeltjes?

Ja, puzzeltjes. Maar vergeet het ouderwetsche ‘stukjesprincipe’. Dat kennen we nu wel. De puzzeltjes in Azzl zijn dynamisch. Je puzzelt animaties in elkaar, wat ervoor zorgt dat een klein, rottig puzzeltje een behoorlijke uitdaging kan zijn. De puzzeltjes zijn op verschillende manieren opgebouwd en vervelen geen seconde. De puzzeltjes vallen binnen (bizarre) werelden, die je één voor één unlocked. U begrijpt: dit houdt je wel een poosje bezig.

Beelden zeggen meer dan woorden…

Dus neem even de tijd om de trailer te bekijken:

http://https://youtu.be/E1fan3h4er0

 

Lolbroeken

De makers van Azzl zijn – vermoedelijk – een legertje lolbroeken. Wat moeten zij een hoop pret hebben beleefd aan het maken van deze app. De lolligheid stráált er werkelijk vanaf: grappige poppetjes, dwaze animaties… Zowel kinderen als volwassenen zullen met regelmaat moeten gniffelen om de rare hersenkronkels die in deze app gestopt zijn.

Sowieso, wanneer je de karakters in je game omschrijving meegeeft als ‘Yellow – Resembles a slightly hairy banana. Nobody knows exactly how he appeared, but rumour hast it that he arose from a mixture of ice cream and bubble gum’… ben je goed bezig 🙂

azzl app review

Azzl: Voor kind én volwassene

Dubbel en dwars je geld waard. Deze app kun je namelijk zelf eindeloos spelen, maar als je je kind een plezier wilt doen, laat je hem of haar een poosje Azzl’en (maakten we nou zojuist een werkwoord van de titel van deze app? Ja. Dat deden we zomaar.) Azzl beschikt over een kindermodus. Dat maakt de puzzels geschikt voor kleintjes die – hier in huis tenminste – ook om de haverklap in giebelen uitbarsten.

Hops, uren lol

Dus? Kopen, deze app! Hier kun je simpelweg géén miskoop begaan. Ook niet volgens Apple, want Azzl kreeg al verschillende awards, waaronder ‘Best of 2015 – Apple’ en ‘Best Mobile Game 2015 – CNET’.  Vorm, geluid en veel humor: alles aan deze app verdient een pluim. Stukje vakwerk waar het hele gezin zich met een schaterlach doorheen puzzelt. We love.

AZZL
€2,99
App Store >

 

______

 

Meer apps? Kijk eens voor apps van Somoiso in de App Store