Jouw baby werd een dreumes. Jouw dreumes een peuter en jouw peuter… o nee: een kleuter! Kinderen groeien maar raak en voor je het weet, moet je je als ouder verdiepen in school. Daar komt best een hoop bij kijken. Gaat jouw kleuter naar school? Dan verdien jij een app die je door de wirwar van schoolkeuzes en vakjargon sluist. Naar School is de app die dat doet.

 

Naar school: en een hoofd vol vragen

Jouw kleuter naar school. Je bent trots. En het is eng. En spannend, want vindt je kleuter het allemaal wel leuk, dat naar school gaan? Moet je kleuter wennen? Gaat hij of zij huilen als je ‘m achterlaat in een klas vol wildvreemde, rondrennende leeftijdsgenootjes? Er stuiteren ongetwijfeld honderden vragen door je hoofd, nu je op zoek moet naar een geschikte basisschool.

 

App vol antwoorden

Eén ding is zeker: je bent niet de enige die zich afvraagt waar te beginnen als het gaat om het kiezen van een school. En om wat er allemaal op je afkomt als je jouw kleuter voor het eerst in de kleuterklas achterlaat. Vier ouders (met in totaal vijf kinderen die allemaal kleuteren en kleuterden) vonden dat er niet alleen een hoop op de kinderen, maar ook op vaders en moeders afkomt in deze periode. En hoe handig is het als je een beetje voorbereid bent en een steuntje in de rug broekzak hebt als je ineens termen als klassenouders en juffendag om je oren geslingerd krijgt? We maakten een handige app voor ouders aan het begin van de schoolcarriére. Met handige informatie, checklist, weetjes en vakjargon: een piekfijn pakketje voor kleuterpapa’s en -mama’s.

 

Van A tot Z

Wat zit er dan in die app? Een hoop. Lekker makkelijk vindbaar. De app biedt ondersteuning vanaf het zoeken naar een school (welk systeem, waar zitten scholen in de buurt, wat past bij mijn kind?) tot ver in de kleuterklas (wat is een lief-en-leedpotje, digiborden, plaskettingen en juffendagen). Allemaal info onder een knopje op het moment dat je het nodig hebt.

Met de app “Naar School” kun je je zonder zorgen in het basisschoolleven storten. Je vindt meer info over de app op deze pagina:

Download App’

Info:
Naar School
App Store >>
Somoiso & FrappStudio