SUM! reken app review kinderen rekenen educatiefHet appje SUM! is niets meer dan wat de titel zegt: optellen. Het concept achter deze app is heel simpel, en dat maakt het een grappig – tikkeltje verslavend – appje voor tussen de bedrijven door, zowel voor ouders als kinderen.

Vrolijk rekenen

SUM! is een vrolijk gekleurd, simpel appje. Het bestaat uit vallende bolletjes met getallen erin. Deze getallen moet de speler optellen tot tien. Heb je een tiental compleet, verdwijnt het bolletje en zodoende heb je weer ruimte op je scherm voor nieuwe bolletjes. Is je scherm tot aan de bovenrand gevuld, is het game over.

 

 

Keep it simple

SUM! doet niet meer dan dit. Er zijn geen levels die je kunt halen, geen beloningen, je kunt niets unlocken. Eigenlijk is dat wel fijn, een spelletje waarbij je niet steeds meer uitdagingen voor je kiezen krijgt. Keep it simple. Ik heb SUM! samen met mijn zoon van 8 gespeeld en die vond het een supergrappige app. Hij heeft soms wat moeite met snel rekenen, dat leer je hier wel van. De combinaties die samen tien maken, blijven inmiddels goed hangen. En dat is weer mooi meegenomen op school.

 

Grappig, niet bijzonder

Al met al is SUM! een vermakelijk appje, waar je – eerlijk – na verloop van tijd ook wel op uitgekeken raakt. Maar zeker kinderen die net leren rekenen zullen er een hoop lol aan beleven.
De layout van het appje is verzorgd. Niet bijzonder mooi: het is strak, simpel, de kleuren zijn mooi en er is weinig op aan te merken, maar eruit springen tussen vergelijkbare apps doet deze app ook niet.

 

SUM!
Enfani
€0,99
App Store >