Het stond misschien al in je agenda: de Nationale Voorleesdagen 2016 zijn vandaag afgetrapt met het Nationale voorleesontbijt! Wie, hoe, wat en waar? We praten je er even vlot doorheen!

Nationale voorleesdagen. Dus die zijn nu begonnen? Ja. De Nationale voorleesdagen zijn van 27 januari tot en met 6 februari. En moet je daar als vader of moeder ook iets mee? Nou, niets moet, natuurlijk, maar alles mag.

mini-editie prentenboek van het jaar we hebben er een geitje bijPrentenboek van het jaar 2016 + app
In de eerste plaats kun je uiteraard veel aandacht besteden aan… *rapapa* voorlezen. Nou. Dat was niet zo moeilijk hé.

Om je een handvat te geven, is er speciaal voor de Nationale voorleesdagen is een prentenboek van het jaar gekozen: ‘We hebben er een geitje bij’. De mini-editie is te verkrijgen in de boekhandel voor maar €4,95 én er is een app die aansluit bij het boek. Let op: om de app helemaal te kunnen gebruiken, heb je codes nodig die in het prentenboekje staan. Dus een loopje naar de boekhandel is wel een must. Je kunt de app ook zonder het boek downloaden, maar dan krijg je alleen een voorproefje van de mogelijkheden.

Op school
Op veel scholen was er het Nationale Voorleesontbijt. Politici, burgemeesters, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers, rappers, voetballers en zelfs een prinses: allemaal lazen ze op woensdag 27 januari ’s ochtends voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Op school wordt er ook aandacht besteed aan de voorleesdagen door middel van activiteiten én scholen en opvang kunnen lespakketten en materialen aanvragen.

 

prentenboeken top 10

Prentenboek Top 10
Naast het prentenboek van het jaar, de app, het voorleesontbijt en een hele reeks activiteiten (die je kunt vinden op de site van de Nationale Voorleesdagen) is er ook een Prentenboek Top 10 samengesteld. Weet je niet welk boek lekker wegleest aan je kleintje? Kies er dan eentje uit deze Top 10. Natuurlijk missen daar nog wel Noa Tovervijver, SSST! en Het rare verhaal van Professor Staal in, maar die kun je gelukkig voor een prikkie bij Bol.com of in onze webshop bestellen 🙂

Veel plezier met voorlezen!