Noa is in Nederland inmiddels een bekend karakter en geliefd onder jonge kindjes. In het prentenboekje, maar ook in de apps waarin ze een hoofdrol speelt. En nu is Noa ook in de UK verwelkomd. Met vijf dikke, mooie, gouden sterren maar liefst!

educational appstore somoiso app noa tovervijverEducational App Store
Noa Tovervijver – de app – is vanaf heden te vinden in de Educational App store. EAS is, zoals ze het zelf zeggen, een brug tussen educatie en apps. Ze zorgen ervoor dat leren met behulp van tablets ook op basisscholen geïntegreerd kan worden. Om deze reden recenseert EAS apps met een aantal waarden in het achterhoofd: educatieve waarde, kwaliteit, gebruiksgemak, enzovoorts. De apps worden door EAS gereviewed door gecertificeerde leerkrachten.

Vijf glimmende sterren
Ook Noa Tovervijver is gereviewed door EAS en de uitkomst was er een waar we van begonnen te glimmen: vijf van de vijf sterren! Hoe trots kun je zijn! Volgens EAS is Noa Toverijver een app die opvalt temidden van de concurrentie, origineel is, er prachtig uitziet en kinderen een mooie ervaring bieden wanneer ze hem lezen/spelen. Veel pluspunten krijgt ook de brug tussen digitaal en analoog aan het einde van de app. Leg je tablet opzij en trek je potloden, potjes lijm en papier uit de kast. Tijd om leuke dingen te maken die aansluiten bij het verhaal. Afsluitend met een prachtig citaat van EAS:

Overall, this is a wonderfully imaginative and really nicely thought out app. Although it does not have a huge amount of content to play with, the story and style of the app, along with the suggestions for art and craft activities included, could provide a useful springboard for further creativity and imaginative work.

Lees hier de volledige review.