Jeroen gaat buiten spelen. Hij rent van de heuvel af en dan… valt hij in een ravijn. Jeroen komt met een plons in een wonderlijke wereld terecht. De vreemdste wezens omringen hem en pakken dan ook nog eens zijn rugtas, pet en bal af. Jeroen kan niet anders dan er achteraan gaan.

Grillig en gruwelijk 
Dit prentenboek is een avontuurlijk exemplaar. Het neemt je zonder woorden mee in de vreemde wereld van Jheronimus Bosch. Zoals velen weten: dat is niet altijd een idyllische. Bosch staat bekend om zijn eigenaardige, grillige, fantasievolle en vaak gruwelijke taferelen. De omgeving die The-Tjong Khing tevoorschijn tovert is gebaseerd op deze merkwaardige schilderingen, inclusief zonderlinge schepsels.

Fascinerend
Dit (grote) prentenboek las ik met jonge kinderen (tussen 4 en 7 jaar). Zij vinden de prenten fascinerend. Verwonderd over het aantal poten aan monsterlichamen, over het feit dat je fluit kunt spelen op je eigen neus, over een man die in zijn eentje een zeemonster om zeep kan helpen en om nog zoveel meer curieuze monsters: de prenten maken een diepe indruk op de kleine lezers. Ze zijn stuk voor stuk inspiratiebronnen voor zoeken, vinden en bijzondere gesprekken over een wereld zoals wij die niet kennen.

Gewaagd en bloedmooi
Uiteindelijk vonden we de pet, de bal én de rugzak terug en hielpen we een aantal mensen (creaturen) – letterlijk – uit de brand. Bosch is een prachtprentenboek dat zich afspeelt op een gewaagd, maar bloedmooi toneel.

 
Titel: Bosch
Auteur: The-Tjong Khing
Prijs: €17,50
ISBN: 9789025868895