Held op sokken Bette Westera The-Tjong Khing‘Held op sokken’ vertelt een verhaal over ridders. Ridders mét baarden, welteverstaan, want ridders zonder baarden tellen niet mee. Maar laat er in dit boek nou net één ridder zónder baard zitten…

Ridders met rode baarden, ridders met witte baarden, ridders met zwarte en bruine baarden: ze trekken er dagelijks op uit om heldendaden te verrichten en zijn mateloos populair bij de middeleeuwse jonkvrouwen. Ridder Roderik echter, wiens baard ooit eens in de keel is blijven steken, is alleen maar goed om harnassen te poetsen en het kasteel aan kant te maken.

Held op sokken is volledig in rijm geschreven. Het ritme is vlot en zorgt ervoor dat het boek makkelijk wegleest. Het verhaal is humoristisch en maakt niet alleen kinderen, maar ook ouders aan het lachen. De illustraties beslaan het grootste gedeelte van de pagina’s en komen van de hand van Thé Tjong-King. Vol met (on)smakelijke, grappige details brengen ze het verhaal heerlijk tot leven.

Titel: Held op Sokken
Auteur: Bette Westera
Illustraties: Thé Tjong-King
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025749996
Prijs: 13,95