Ellie is een olifant. En als je het boek openslaat, zit ze net in bad. Maar een bad is behoorlijk saai als er geen golven zijn. Gelukkig ben je als lezer in de buurt en kun je Ellie helpen met het maken van golven. Maar… wat is dat? Waar komt die krokodil ineens vandaan? Ellie heeft helemaal geen zin in bezoek! En het gaat van kwaad tot erger… een flamingo… een tijger… een muis… Het wordt veel te vol in bad. Dan is Ellie het zat!

Het verhaal an zich is erg simpel, verwacht in dit boek geen diepzinnige, achterliggende boodschap. Het gaat er in dit verhaal om hóe het verteld wordt. En dat is leuk! Je mag – tot grote vreugde van je voorleesgezelschap – lekker schudden met het boek. Op en neer, van links naar rechts. En je mag roepen! Zo hard als je kunt! Daar worden de meeste kinderen razend enthousiast van.

Dit boek houdt de aandacht van kinderen moeiteloos vast door hen fysiek te betrekken bij het vertellen. Een leuke manier om kinderen niet af te leiden van het boek, maar wel mee te laten doen aan het verhaal. Het boek zelf is mooi uitgevoerd: de illustraties hebben een eenvoudige uitstraling en het water in de illustraties is voorzien van een dikke vernislaag, waardoor het lekker aanvoelt en bijna ‘echt’ lijkt.


En nu mijn bad uit!
Auteur: Britta Teckentrup
Illustraties: Britta Teckentrup
Prijs: €13,95
Geschikt voor kinderen 0-xx jaar
ISBN: 9789025760670
Uitgever: Gottmer