sago-mini-boatsSago Mini – apps staan bekend om hun simpele concept: je moet niets, je mag van alles. Ook de app ‘Boats’ leunt op dat idee.

Het startscherm is simpel: één grote groene startknop, dat snappen alle kindjes. Je mag dan kiezen voor een Sago-vriendje, met wie je de koffer kunt inpakken: haal kleren van de waslijn en neem extra’s zoals eten en je tandenborstel mee. Als je klaar bent, druk je op de boot. Op de kade mag je een boot kiezen voor je reis.

Op reis
Boven, op en onder water kom je verschillende dingen tegen: dieren, eten en eilandjes. Bij de eilandjes kun je aanmeren en aparte items verzamelen. Na een lange reis kom je aan in de haven, waar een Sago-vriendje op je wacht. Je kunt hem een van je verzamelde spulletjes cadeau geven, daarna mag je samen op de foto.

Over de app
De app is voorzien van een simpele, kleurrijke – maar niet schreeuwerige – vormgeving. Voor kleine kindjes is het fijn dat er geen tijdsdruk is en dat er geen goals gehaald moeten worden. Voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar is dat een beetje aan de saaie kant, die zullen liever kiezen voor een app met wat meer uitdaging.

Leuke app, overall, al is het concept niet verschillend van de andere Sago-Mini apps. Er zitten geen verhalen in deze apps, alleen het thema is per app anders. Voor jonge kinderen dus leuk, voor kinderen vanaf ca. 4/5 iets te simpel.

 

Sago Mini Boats
Sago Sago
€2,99
App Store >