fireflies app review kids somoiso hanneke van der meerFireflies is een app die je alleen al voor het mooie icoontje zou aanschaffen. Ik ben nu eenmaal vormgever met een enorm zwak voor mooie icoontjes, dus ook deze app staat op de iPad met alle kinder-apps.

Wat als eerste opvalt wanneer je de app opent, zijn de mooie, sfeervolle geluiden. Je wordt meegenomen door een handje dat even laat zien wat de bedoeling is. De app begint met een grote, glazen pot waar je de deksel vanaf kunt draaien en die naar de onderkant van het scherm zakt als je ernaast tapt.

In een donker, donker bos
Nu loop je – met je glazen pot – door een mooi bos in een donkere, heldere nacht. Om je heen hoor je nachtelijke geluiden, zie je silhouetten van bomen en boven je hoofd flonkeren sterretjes aan een diepblauwe hemel. Je kunt om je heen kijken door met je vinger over het scherm te vegen. Als je goed zoekt, vind je zelfs de maan 🙂

Vuurvliegjes vangen
Behalve bomen en sterren, zijn er in het bos vuurvliegjes. Er zweven er een aantal rond in de verte, maar ook vlak voor je neus. Die kun je aanraken en zo stop je ze in je glazen pot. De meeste vliegjes zijn blauw van kleur, maar als je een beetje geduld hebt, kun je ook oranje, rode en een heel bijzondere vinden.

Tap-tap-tap
Als je een paar vliegjes in de pot hebt verzameld, tap je op het deksel. De pot komt helemaal in beeld en de vuurvliegjes zweven erin rond. Als er meerdere kleuren vliegjes voor elkaar zweven, ontstaan er verschillende kleurengloedjes die je pot laten oplichten. Als je op de pot tapt, flikkeren de vliegjes jouw ritme met hun lichtje na. Als je genoeg hebt gezien of je wilt nieuwe vliegjes vangen, draai je aan het deksel en laat je de vliegjes vrij.

Zzzzz…
Mooi aan dit appje is het feit dat je geen doel hebt. Gewoon genieten van het feit dat er zachte lichtjes om je heen zweven en dat je naar betoverende muziek kunt luisteren. Het is echt een app waar kindjes even mee tot rust kunnen komen, zeer welkom tussen de vele drukke appjes in de store.

Tip: na 15 minuten zonder actie gaat het appje uit. Je kunt dus ook een pot met vuurvliegjes vullen en deze als nachtlampje bij je kleintje zetten. Lekker in slaap vallen 😉

Fireflies
Moonbeeps
€2,99
App Store >