We zijn stiekem al een beetje bevooroordeeld: wij mogen graag een aflevering Minuscule kijken… of twee… of drie. Tot onze grote vreugde viel dit boek op de mat. We doken er meteen in.

Ontmoet Minuscule in de achtertuin. Of in het park, of op de muur van je huis. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit: Minuscule vind je overal.

Kleine weetjes voor kleine hoofdjes
Vooral mijn dochter wilde dit kleine, handzame boekje meteen lezen. Ze herkende de Minuscules op de cover dus daar scoorde dit schattige boekje meteen punten mee. We bekeken telkens een paar dieren achter elkaar, met tussenpozen. Zo bleef de leuke, beknopte informatie prima hangen, ook in kleine kinderhoofdjes.

Per dier staan er een aantal weetjes (eigenlijk ‘weet-je-nog-niet’jes’) in dit boekje. Bijvoorbeeld dat mieren al meer dan 80 miljoen jaar over onze aarde kruipen, en dus buurtjes van de dino’s zijn geweest. Dat vinden kindjes leuk. Tussen de dieren door vinden we korte verhaaltjes, die voorgelezen kunnen worden. Deze zijn gebaseerd op de filmpjes van Minuscule en zodoende een feest van herkenning.

Op expeditie!
Achterin het boekje is een gedeelte waar je mag schrijven, tekenen en plakken. Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Je kunt hier noteren welke Minuscules je zelf gezien hebt. Waar, wanneer en wat was er bijzonder aan? Bij ieder gevonden beestje mag je een mooi stickertje plakken, die ook achterin het boekje zitten. Je kunt naast je notities zelf nog een tekening maken of een foto plakken.

Speuren naar beestjes dus, dat vonden wij leuk! We pakten het boekje, pen en papier en gingen op kriebel-expeditie. We vonden vijf beestjes tijdens onze eerste tocht. Een goede score. En wat was het leuk om alles wat we vonden en zagen op te schrijven in dit boekje. De tekeningen maakten we erbij toen we weer thuiskwamen.

Wat een humoristisch, schattig boekje. We love!

Titel: Ontmoet minuscule in de achtertuin
Auteur: Tilda Hoogeveen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050115438
Prijs: €16,95

 

Hebban! Hier bestel je’m.