We hebben weer een topje voor je. De vakantie is begonnen, en de meeste boekenkasten/reiskoffers kunnen wel een paar extra exemplaren gebruiken voor de oerhollandse regen zomerdagen. We zetten vijf lekkere weglezers op een rij.

vakantieboeken-Kreukel1. Kreukel

Loes Riphagen

Kreukel is een hondje dat helemaal tevreden is met zijn baas. En ervan overtuigd is dat zijn baasje net zo tevreden is met hem. Maar is dat wel zo? Als zijn baasje hem buiten bij het vuilnis zet, ziet Kreukel dat als een cadeautje: hij mag op vakantie!

Kreukel
€13,99

vakantieboeken-op-reis2. Op reis

Aaron Becker

Prachtige  illustraties zonder woorden vertellen over meisje dat ontsnapt aan de verveling van een grijze wereld. Ze tekent een rode deur en gaat daardoor een kleurige fantasiewereld binnen. Een mysterieus bos, een Venetiaans koninkrijk, een gevangen vogel op een luchtschip en een vliegend tapijt boven een oosterse stad: in deze wereld kan alles.

Op reis
€14,90

vakantieboeken-Gewoon-gek3. Gewoon gek

Ingrid en Dieter Schubert

Gewoon gek is de dierenwereld op zijn kop. Op iedere pagina vind je een tegenstelling: boven en beneden, groot en klein, nat en droog, verstoppen en vinden, stout en lief en gewoon… en gek!

Gewoon gek
€13,95

vakantieboeken-boerborisgaatnaarzee4. Boer Boris gaat naar zee

Ted van Lieshout

Boer Boris heeft vakantie. Hij wil naar zee en stopt alles wat hij nodig heeft in zijn koffer. Maar wat nu? Zijn koffer is te klein voor al zijn spullen! Boer Boris besluit dan de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee!

Boer Boris gaat naar zee
€12,95

vakantieboeken-De-krokodil-die-niet-van-water-hield5. De krokodil die niet van water hield

Gemma Merino

Kleine krokodil is niet zoals zijn broertjes en zusjes. Terwijl zij spartelen, sproeien en sproetsen, blijft hij liever aan de kant. Hij houdt niet van water. Maar hij wil zó graag spelen met zijn broers en zussen! Daarin besluit hij het nog één keer te proberen. Hij neemt een grote duik en… komt erachter dat hij helemaal geen krokodil is!

De krokodil die niet van water hield
€13,95