‘Marina en het licht’ viel op doordat deze featured was in de App Store. Het icoon oogde vrolijk en had een bijzondere stijl. De moeite waard om te downloaden en even te kijken wat er achter dit bijzondere plaatje schuil ging.

Het menu is simpel en grappig vormgegeven. Eén knop voor ouders en instellingen, waar je onder andere de taal kunt kiezen. Of dat echt nodig is, vragen we ons af, want de app is zonder tekst en de credits blijven Engels. Alleen de titel verandert. Een vreemde keuze is dat de taal ook verandert als je op de zon of maan tapt op het beginscherm. Kinderen passen hierdoor (ongemerkt) de instellingen aan. Naast deze knoppen vind je een startknop en een knop voor filmpje.

Mooie illustraties
Een aantal platen in deze app zijn erg mooi, uitgevoerd in aquarel. Een aantal platen vonden we minder aantrekkelijk. Verschillende elementen zijn doorgekopieerd van de ene naar de andere pagina, een beetje jammer dat die niet voor elke pagina afzonderlijk zijn getekend.

Het verhaal
Het verhaal beschrijft een dag in het leven van Marina. Ze wordt wakker en gaat op pad om leuke dingen te doen: bloemen bekijken, fietsen, naar het strand. Veel samenhang zit er niet in het verhaal, de pagina’s hangen een beetje als los zand aan elkaar. De rode draad wordt gevormd door elementjes die iets met licht te maken hebben.

‘Marina en het licht’ beschikt over bijzondere platen en grappige muziek, maar we vonden het als boek/verhaal een beetje karig. De platen vormen niet echt een geheel. Deze app vraagt om een dosis eigen fantasie. Een stukje tekst en een mooie voorleesstem waren erg welkom geweest.

Animaties
De lezer kan op elke pagina een aantal dingen aanraken waardoor je geluiden hoort en elementen laat bewegen. De animaties zijn simpel. Aan de ene kant maakt dat het verhaaltje toegankelijk en aan de andere kant een beetje houterig.

‘Marina en het licht’ is geen onaardige app, maar staat ook niet in onze top-10.

‘Marina en het licht’
€2,99
App Store >