Het is woensdagmiddag. En het regent. Dus mogen kindjes even lekker op de bank kruipen en een interactief prentenboekje lezen of spelletje doen. Zijn ze uitgekeken op de apps die op de tablet staan? Of vind je het zelf wel eens leuks om iets nieuws voor ze aan te schaffen? Hier is onze Top-5!

1. De schoenen van de zeemeermin

App Store, €2,99

de-schoenen-van-de-zeemeerminDit interactieve prentenboek neemt je mee op Ida’s reis door de stad, op zoek naar de plek waar ze een zeemeermin kan zijn. Aan het einde van deze app kun je een foto van jezelf maken en je daarna omtoveren tot een mooie zeemeermin.

Download app

 

2. Toca Builders

App Store, €0,99

toca-buildersMaak kennis met zes vriendjes die van alles kunnen bouwen op een eiland hier ver vandaan. Maak een hele nieuwe wereld zoals jij dat wilt met blokken. Je kunt springen, lopen, rollen en draaien met de bouwers die allemaal een eigen specialiteit hebben.

Download app

 

3. Noa Tovervijver

App Store, €3,99

noa tovervijverNoa Tovervijver’ is een lief, interactief verhaal over een klein mysterie en een grote vriendschap. Gedurende het lezen kom je erachter waar de gekleurde bubbels voor zijn. Kleine lezers kunnen Noa en Kikker helpen door tijdens het verhaal elementen aan te tikken.

Download app

 

4. Loopimal

App Store, €2,99

loopimalLoopimal is een appje waarmee de kleinste kindjes (én de grotere, en zelfs papa’s en mama’s) aan de slag kunnen met het componeren van muziek. Op een heel leuke, rustige en speelse manier. Loopimal biedt een scala aan mogelijkheden om verschillende muziekloopjes in elkaar te sleutelen.
Onze review vind je hier.

Download app

 

5. Jip & Janneke

App Store, €4,99

Jip-en-JannekeJip en Janneke spelen winkeltje. Spelen jullie met ze mee? In een kleurrijke wereld gaan de twee bekendste kleuters van Nederland met de bolderkar op pad om spullen te zoeken voor hun eigen winkel. En voor de eerste keer ooit, kun je ze ook echt zien bewegen!

Download app