Toca Band

Toca Boca

toca-band-app-reviewToca Band is een app die geschikt is vanaf een heel jonge leeftijd. Op een speelse manier maken kinderen kennis met het componeren/arrangeren van muziek. Behalve dat wat je maakt ergens naar klinkt, zit er in deze app vooral een hoop lolligheid. Daar houden we van!

Kinderen kunnen aan de onderzijde van het scherm kiezen voor poppetjes met verschillende instrumenten/geluiden. Deze zetten ze op kleine podia. Zodra een karakter op een podium geplaatst is, begint hij met het spelen of zingen van zijn specifieke geluid. Als je meerdere poppetjes op de podia plaatst, kun je op simpele wijze muziek ‘componeren’. De app heeft geen uitleg nodig. Alles ligt zo voor de hand: kinderen hebben het in een mum van tijd onder de knie.

Bonus!
Bonus in deze app is dat figuurtjes ook op het sterpodium gezet kunnen worden. Lanceren die poppetjes! Ze verschijnen beeldvullend op je scherm. Je kunt dan op ze tappen waardoor ze grappige ‘kunstjes’ laten zien die verschillende tonen aan jouw muziek toevoegen.

Een klein beetje kennismaken
Toca Band is een ontzettend grappige app die kleine kinderen kennis laat maken met de wereld van geluid en muziek. Niet belerend, maar op een speelse manier waarbij kinderen precies kunnen doen waar ze zelf zin in hebben.

Humor op 1
Toca Boca heeft de app volgestopt met grappige geluiden, hoofden waar de ‘dirigent’ erg om moet lachen (o ja, zowel de dirigent van 4 jaar als die van 34!) en nog veel meer grapjes en grolletjes die van muziek componeren een waar feestje maken.

Toca Band mag zonder twijfel op de must-haves lijst gezet worden, want de aandacht die besteed is aan speelgemak, uitwerking, geluidseffecten en vormgeving maken deze app meer dan de moeite (en die paar euro) waard. Aanrader!

Toca Band
€2,99
App Store >