Op zoek naar een fijn voorleesboek? De zoute goudvis is er een die je in de kast wilt hebben! Voorleesverhalen voor iets grotere kinderen met een wat langere concentratieboog (prentenboeken ++, zullen we maar zeggen). 

De zoute goudvis is een verzameling verhalen van Paul Biegel, geweldig geïllustreerd door Mies van Hout (die ook het Kinderboekenweekgeschenk 2015 maakt).

Dit boek bestaat uit een aantal sprookjesachtige verhalen, welke door Biegels prachtige woordkeuzes enorm tot de verbeelding spreken. Zo worden er in het verhaal van De Zoute Goudvis namen als Fong Jong Bong Jong Tong gebruikt, wat niet alleen lekker van de tong rolt tijdens het voorlezen, maar daarna ook de fantasie van kinderen blijft prikkelen en waardoor ze in heerlijke, fantasievolle rollenspellen opgaan of hun creativiteit los kunnen laten op een vel papier.

Natuurlijk is niet alleen het ‘coververhaal’ een juweel, ook het verhaal van Jakob Kikker, die op reis gaat met een chagrijnige, omhooggevallen Roemeense koningskikker, en het ontroerende verhaal over de Nevelkindertjes in de nacht zijn vertellingen die je niet snel vergeet.

De dromerige illustraties van Mies versterken de verhalen in dit wonderschone boek en het is keer op keer genieten als de keuze van je kind op dit boek valt.

 

De zoute goudvis
Auteur: Paul Biegel
Illustraties: Mies van Hout
Prijs: €16,95
Geschikt voor kinderen 0-12 jaar
ISBN: 9789047704973
Uitgever: Lemniscaat