Paint my wings

Toca Boca

paint my wings appDeze app is uitnodigend voor heel kleine kindjes. Het idee is simpel: je krijgt een blanco vlinder, maak de vleugels zo mooi mogelijk. 

 

Het hoofdmenu heeft twee richtingen: start, en een knop naar de parents page, waar je als ouder een stukje info over Toca Boca vindt en een korte uitleg over de app. Het hoofdmenu vond ik niet zo Toca Boca-achtig aandoen. De vormgeving komt wat knullig over voor hun doen. Gelukkig maakt het scherm dat erna komt een hoop goed, al heb ik wel de indruk dat aan deze app iets minder aandacht aan is besteed dan aan andere Toca-apps.
Start, en kliederen maar
Kindjes zullen vanzelf op de startknop drukken en komen dan in een scherm terecht met een vlinder, een kwast en een aantal stukjes fruit. Door op de stukken fruit te drukken kunnen ze de kleur van de kwast wijzigen, door op het kwast icoontje zelf te tappen kunnen ze het soort kwastje wijzigen, er zijn een aantal varianten om mee te kleuren.
Symmetrische vlinders
Als je de vlinder inkleurt, zie je dat beide vleugels worden voorzien van je kunstwerk: symmetrisch tekenen dus. Als je de vlinder afhebt, kun je een foto van je fladderende vriendje maken. Wil je een andere vlinder inkleuren? Dat kan ook. Door op het vlindericoontje te tappen, verschijnt er een kersverse vlinder op het toneel. Zo kun je je nog eens creatief uitleven.
Lieve geluidjes, lekker rustig
De vlinders hummen zo nu en dan wat en spreken de namen van de kleuren uit die worden gekozen. Zo leert je kleintje stiekempjes weg vast een paar Engelse woordjes. De achtergrondgeluiden zijn rustig, er zitten geen drukke muziekloops in Paint my wings en dat is voor zowel ouders als kinderen erg prettig en rustgevend. De app stelt geen doelen, er hoeven geen punten gehaald te worden, dus in het kader van ontspanning scoort deze app hoog.
Aandachtspuntje
Een gemisje is wel een knop om terug te gaan naar het hoofdmenu. Als ouder zul je de app opnieuw moeten opstarten als je de parents page wilt bekijken.

 

 

Voor de kleinste kindjes (tot ca. 4/5 jaar) is dit een prima appje, grotere kinderen zullen hem waarschijnlijk na een paar keer spelen links laten liggen omdat er voor hun te weinig opties inzitten. Edoch: Toca Boca levert ook met deze app weer een fijn kunststukje af.

 

Paint my wings
€2,99
App Store >