Simple Machines

Tinybop

Simple-Machines app kinderen review somoisoDe apps van Tinybob hebben een duidelijk uitgangspunt: leren. Maar dan wel op een heel leuke manier. Nieuw in de store is ‘Machines’, een app die kinderen kennis laat maken met vormen en zwaartekracht en beweging.
Opdrachtjes, zonder ‘te moeten’
De app laat kinderen een aantal ‘spelletjes’ spelen: een kasteel vernietigen met een hefboom en kogels, voorwerpen oprapen met magneten en katrollen, rotsen splijten met wiggen, etcetera. Kinderen kunnen – ondanks de educatieve insteek – lekker aanrommelen binnen de app, want je mag van alles, maar je móet niets. Je kunt geen punten of overwinningen behalen. Het gaat in deze app om het ontdekken zelf.

Mooie app
De vormgeving van de app is mooi. Ingetogen omgevingen, leuke karakters, mooi van kleur: vrolijk, maar niet schreeuwerig. Misschien moeten we de vergelijking niet trekken, maar er straalt een vleugje Monument Valley vanaf, wat een compliment is voor de smaak van de ontwikkelaar. Van zulke mooie apps houden wij wel 🙂

Features
Je kunt de app op Nederlands zetten, wat het voor kinderen die al kunnen lezen nog iets interessanter maakt. Naast het gedeelte waarin kinderen hun gang kunnen gaan, is er ook een dashboard waar ouders de activiteit van hun kinderen in de gaten kunnen houden. Het is netjes dat deze functie in de app zit, al kun je je afvragen hoe vaak je dat wilt doen. Het is wellicht leuker om gezellig naast je kind te zitten en even mee te kijken naar deze mooie app.

Simple Machines is gemaakt voor kinderen tussen 6-8 jaar, maar ook kindjes vanaf 4 jaar zullen zich uitstekend kunnen vermaken met deze leuke ontdekkingsewereld.
App Simple Machines:
€2,99
App Store >

 

Deze app valt in de Tinybop Explorers Bundle, 4 apps:
€9,99
App Store >