Roverhoofdman Rimpelbaard blaast zijn laatste adem uit. En voordat hij dat doet, beveelt hij zijn zoons zich na zijn dood te gedragen als echte Rimpelbaarden: ‘Ga rovend door het leven, maak ieder bos onveilig, voor een Rimpelbaard is niets of niemand veilig!’

Maar zijn zonen hebben geen boodschap aan zijn laatste wens. Ze grijpen naar de rum en gaan op pad om alles te doen wat hun vader verboden heeft. Ze betalen voor hun brood, ze rijden zonder zadel en het belangrijkste van alles: ze gaan op zoek naar een geschikte krokodil om te kietelen…

Wie ook het boek ‘Held op Sokken‘ al kent, zal zich zonder twijfel kostelijk vermaken met dit humoristische prentenboek dat ook door Bette Westera en Thé Tjong King vervaardigd is. Ook dit verhaal biedt de lezer rijmelarij van de bovenste plank, waardoor het boek heel makkelijk wegleest. Voor kinderen is het natuurlijk geweldig dat de jongens lekker doen wat niet mag, en helemaal dat alles wat niet mag, juist héél brave dingen zijn, zoals picknicken en netjes betalen voor de boodschappen. Natuurlijk zijn de illustraties van Kings hand de moeite waard om samen te bekijken, want er zitten veel heerlijke details in.

Kietel nooit een krokodil
Auteur: Bette Westera
Illustraties: Thé Tjong-King
Prijs: €13,95
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
ISBN: 9789025759131
Uitgever: Gottmer Uitgeversgroep

 

Nog een leuk prentenboek lezen? Crowdfund dan prentenboek ‘SSST!’ mee. Klik hier om door te gaan naar voordekunst.nl en doe jezelf een exemplaar van dit nieuwe prentenboek cadeau!