Ik had niet gedacht dat dit verhaal van de grond zou komen. Of niet zo snel, in ieder geval. Maar het wonderbaarlijke geval wil dat een weekje vakantie wonderen doet. Want in de vakantie schrijven en tekenen, is eigenlijk heel ontspannend.

het rare verhaal van professor staal hanneke van der meer prentenboek somoiso

 

“Op een druilerige dag maakt de professor zijn dagelijkse ommetje om de werkplaats. Al kuierend mijmert hij over raderen, klokjes en wieltjes. Tot iets plots zijn aandacht trekt. Het is rond. Het is rood (zelfs door zij zwarte brillenglazen!) en het zweeft vlak voor zijn neus. De professor is geslagen met stomheid. Diep onder de indruk draaft hij naar zijn werkplaats.”

Het Rare verhaal van Professor Staal haakt aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2015 (van woensdag 7 oktober t/m zondag 18 oktober), die dit jaar als thema ‘Raar, maar waar’ heeft. Een thema speciaal voor alle nieuwsgierige kinderen die graag willen weten hoe de wereld in elkaar zit, vol boeken over natuur, wetenschap en techniek.