Heksje & Willem heeft de Media Ukkie Award 2015 gewonnen! Omdat Heksje & Willem op een bijzondere manier tot stand is gekomen, leek het me leuk om je een kijkje achter de schermen te geven. Van idee tot app!

Prentenboek
Heksje begon als verhaaltje van Isin, Nim en Neas (zie het voorstelrondje van Somoiso). Zij verzonnen een verhaaltje over een Heksje en een reus. Ik schreef een paar zinnen op en maakte er uiteindelijk een heel verhaal van: Heksje & Willem. Het verhaal is oorspronkelijk geschreven als prentenboek. Ik maakte voor een eerste versie tekeningen in blauw en zwart. Na proefdrukken keurde ik alle tekeningen af en begon ik opnieuw. Een tweede versie van Heksje volgde, wederom in boekvorm. Naar tevredenheid 🙂

Van papier naar digitaal
Omdat zowel verhaal als tekeningen klaar waren, was het besluit snel genomen om van Heksje & Willem een app te maken. Veel extra tekeningen, ideeën, verbeteringen en correctierondes (onder andere van het persoonlijke test-team) gingen vooraf aan de uiteindelijke app.

Beeld + Geluid
Heksje & Willem is de eerste app die we maakten met teksthighlighting. Een veelgehoorde wens van ouders en appreviewers. Daarnaast is ook voor Heksje & Willem de muziek speciaal gecomponeerd en zijn alle geluidseffecten in huis gemaakt.

Waardering van Apple
Na de lancering van Heksje & Willem kregen we van Apple het verzoek om materiaal aan te leveren, zodat ze ons in de categorie ‘Featured’ konden plaatsen: een hele eer! Niet iedere app beland daar zomaar. Daar waren we vanzelfsprekend supertrots op!

Al met al is Heksje & Willem een mooie, rustige app geworden die een sprookjesachtig verhaal vertelt waar kinderen even rustig voor kunnen gaan zitten.

Je vindt de app Heksje & Willem hier, in de App Store!