Het zal je maar gebeuren. Je bent aan het vliegeren en dan raakt je vlieger verstrikt in een boom. Vast. Geen beweging meer in te krijgen.

Fred heeft echter al snel een idee. Hij gooit zijn nieuwe schoen naar de vlieger. Maar die blijft ook vast zitten in de boom. Zijn andere nieuwe schoen volgt. Vast. Daarna volgen poes Mies, een ladder, een blik verf, stoelen, fietsen, een wastafel, een voordeur, tot en met brandweerwagens en walvissen aan toe. Maar de vlieger… Die blijft vast zitten.

Met het prentenboek ‘Vast’ levert Oliver Jeffers een enorm grappig boek af. Kinderen krijgen de slappe lach om al die rare dingen die Fred optilt en zomaar in de boom kiepert. Onmogelijk en juist daarom hilarisch. Dit boek kun je onmogelijk lezen zonder een lach van oor tot oor.

 

De illustraties zijn herkenbaar Jeffers. Elke illustratie heeft een beperkt kleurgebruik en is opgebouwd uit doordachte, soms wilde lijnen. Het boek heeft een fijn formaat, waardoor de illustraties zo groot zijn dar kindjes lekker naar details kunnen speuren. De tekst bestaat uit korte, simpele regels en laat genoeg ruimte over om met je kindje over de platen te praten.

Boeken van Jeffers zijn in Nederland beperkt verkrijgbaar, dus als je dit exemplaar in huis wilt halen: twijfel niet te lang.

Titel: Vast
Auteur: Oliver Jeffers
Illustraties: Oliver Jeffers
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789049925215
Prijs: €15,99