Koekjes sieb posthuma kinderboek recensieUit de koekjestrommel verdwijnen op mysterieuze wijze steeds meer koekjes. Niemand heeft gezien wie er een koekje heeft gepakt… behalve Diederik.  De moeder van Diederik vertrouwt het niet en verstopt de koekjestrommel steeds op een andere plek. Maar er blijven koekjes verdwijnen. Volgens Diederik kwamen er kabouters langs… toen een stel bandieten, tantes op fietsen zelfs een roedel graafmachines. Zij hebben allemaal een koekje meegenomen. Maar Diederik? Die heeft het niet gedaan.

Dit prentenboek (geschreven voor de kinderboekenweek 2009) is op rijm geschreven door Ted van Lieshout. De rijmpjes zijn wat langer maar bevatten telkens een aantal gelijke regels. De herhaling is voor kinderen erg leuk, want ze kunnen het rijmpje na een paar pagina’s zelf af vertellen. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd door (wijlen) Sieb Posthuma dan dat staat garant voor een hoop leuke details waar een tijd lang naar gekeken en gewezen kan worden. Elke pagina is een verhaaltje op zich.

Titel: Koekjes
Auteur: Ted van Lieshout
Illustraties: Sieb Posthuma
Uitgever: CPNB
ISBN: 9789059650947
Prijs: € 6,99