Zwaan wil een fiets - Daniel Barbot - Sieb PosthumaMevrouw de Haan heeft een kakefonie aan huisdieren. Een kat met een stropdas om, een papegaai, twee  parkieten en een schildpad met een bril op zijn neus. Maar het meest bijzonder van allemaal, is een alleraardigst kippetje met de naam Zwaan. 

Zwaan is geen gewoon kippetje. Haar verjaardagswens is namelijk een fiets. Want kippen op fietsen, die zijn er nog niet. En Zwaan wil de eerste worden. Mevrouw de Haan gaat op zoek. Ze vraagt het drie fietsenverkopers in de stad. Maar niemand heeft een fiets voor een kip. Als Zwaan bijna jarig is, en mevrouw de Haan heel verdrietig omdat ze geen cadeau heeft, klinkt er plots een lied door de straten. Een lied van de koopman die álles heeft. Mevrouw de Haan bestelt bij hem een fiets voor Zwaan, en op de dag van Zwaans verjaardag staat er een groot pak op de stoep…

Lekker groot prentenboek met fantastische platen van Sieb Posthuma. Dat ook prentenboeken voor de kleinste kindjes al een twist kunnen bevatten, bewijst Zwaan wil een fiets bij deze. Het verhaal loopt net een beetje anders af dan je van tevoren zou verwachten. Ook de woordgrapjes die in dit boek zitten, zijn leuk voor kinderen om over na te denken. Een mevrouw die ‘De Haan’ heet… en een kip met de naam ‘Zwaan’? Dat kan alleen maar tot heel leuke gesprekken met de jonge luisteraars leiden.

Auteur: Daniel Barbot
Illustraties: Sieb Posthuma
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025753481
Prijs: € 13,95

Zwaan wil een fiets, gottmer Zwaan wil een fiets, gottmer Zwaan wil een fiets, gottmer