een slokje kikkerHet is warm. De olifant spuit water over zichzelf en het luipaard staat met zijn poten in het water, zo kan hij het nog nét uithouden. En kikker? Kikker heeft dorst. Hij heeft zo’n verschrikkelijke dorst, dat hij zijn hele kikkerpoeltje leegdrinkt. Maar dan is zijn dorst niet over. Integendeel. Hij drinkt al het water op dat hij tegenkomt: poelen, beken, bronnen en riviertjes. Alleen de zee laat hij links liggen, want die is te zout.

De andere dieren zijn helemaal niet blij met kikker. Zij willen hun water terug. Ze maken plannen om de mond van kikker open te krijgen. Ze proberen hem te slaan, te verleiden met eten, uit te lokken met lelijke verhalen, maar niets helpt… of hebben de gezusters Paling een goed idee?

Dit boek valt in de eerste instantie op door de geweldige illustraties. Ze zijn kleurrijk en een beetje vervreemdend. Dat past goed bij het verhaal, dat zich in een exotisch land afspeelt. Ze stralen warmte en droogte uit en ondersteunen dit gekke verhaal heel goed. Je kunt lang naar de tekeningen kijken en een heleboel leuke details ontdekken.

De tekst laat zich makkelijk lezen, is grappig en absoluut irreëel. Dat maakt dit boek een mooie aanwinst voor de kinderboekenkast.

Eén slokje, kikker!
Auteur: Piet Grobler
Illustraties: Piet Grobler
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
ISBN: 9789056374389
Uitgever: Lemniscaat
Prijs: €12,95

een slokje kikker