cover Kikker en PadKikker was in zijn tuin. Daar kwam Pad voorbij. ‘Wat een mooie tuin heb jij, Kikker’, zei hij. ‘Ja, hij is erg mooi’, zei Kikker. ‘Maar je moet er hard voor werken.’ ‘Ik wou dat ik een tuin had’, zei Pad. ‘Hier heb je wat zaadjes. Stop ze maar in de grond’, zei Kikker. ‘Dan zul je gauw een tuin hebben.’ ‘Hoe gauw?’, vroeg pad. ‘Heel gauw’, zei Kikker. Pad holde naar huis. Hij stopte de zaadjes in de grond. ‘Nou, zaadjes’, zei Pad, ‘ga maar groeien.’ Pad liep een paar keer heen en neer. De zaadjes gingen niet groeien. Pad bracht zijn kop heel dicht bij de grond en zei heel hard: ‘Nou, zaadjes, ga maar groeien!’ De zaadjes gingen niet groeien.

Bovenstaand citaat komt uit de bundel ‘Alle verhalen van Kikker en Pad’. Een bundel met twintig heerlijke verhalen over twee dikke vrienden. Kikker en Pad zijn heel verschillend. Pad kijkt het liefst de kat uit de boom en houdt niet zo van spontane, gekke dingen. Kikker is de vrolijke nooit die meestal staat te trappelen om iets leuks te ondernemen met zijn vriend Pad. Samen vormen ze een perfect duo dat geen spannende avonturen, maar dagelijkse, soms ontroerende dingen beleefd.

In de bundel vind je twintig verhalen, ingedeeld in seizoenen. De verhalen worden verteld in korte zinnen en bevatten weinig tot geen moeilijke woorden. Ze zitten vol humor en af en toe kunnen ze de lezer ontroeren. De illustraties in matte, bruinachtige tinten, zijn erg mooi en brengen de verhalen perfect tot leven. Niet alleen  kinderen, maar ook volwassenen zullen genieten van deze briljante bundel.

Alle verhalen van Kikker en Pad
Auteur: Arnold Lobel
Illustraties: Arnold Lobel
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
ISBN: 9789021619385
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €24,95

Kikker en Pad Kikker en Pad