In het pikkedonkerNaar bed gaan is hardstikke eng. Zeker als je na de kusjes van papa en mama helemaal alleen in je kamer achterblijft. In het donker.

Dat vind Jeroen ook. Als hij door mama en papa kikker naar bed gebracht is, hoort hij voortdurend ‘Krits krats piep plats’. En dat is een heel angstaanjagend geluid voor zo’n klein kikkertje. Hij sluipt naar het bed van papa en mama, want alleen daar is hij veilig voor krits krats piep plats. Maar met zo’n wriemelend kikkertje in bed, kan papa helemaal niet slapen. Daarom kruipt papa in Jeroens bed… en hoort dan Krits krats piep plats. Samen met Jeroen gaat hij midden in de nacht op onderzoek uit. En ze komen er samen achter waar het geluid vandaan komt…

Kitty Crowther levert met In het pikkedonker wederom een meesterwerkje af. Haar illustraties maken glibberige kikkertjes de meest aandoenlijke wezentjes die je je kunt voorstellen. Haar verbeelding van een kikkerhuis is meesterlijk: bijna alles is hetzelfde als bij mensen, alleen staat er in een kikkerhuis altijd een laagje water op de vloer. Voor ouders met kinderen die bang zijn om te gaan slapen, is dit boekje een feest van herkenning: het lichtje op de gang, het terugkomen voor een zoentje. En nóg een zoentje. Het sluipen van kleine kikkertjes over de gang en het niet kunnen slapen met een draaiend kleintje in het grote bed: een glimlach is tijdens het lezen van die verhaaltje niet te onderdrukken.

In het pikkedonker
Auteur: Kitty Crowther
Illustraties: Kitty Crowther
Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
ISBN: 9789045100029
Uitgever: Querido
Prijs: €13,95